MÉTE TDK 2024

Kedves Kollégák!

 

Korábbi tájékoztatónk folytatásaként tisztelettel továbbítjuk a MÉTE XXV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról szóló részletes felhívást. A rendezvényt idén a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara és a Magyar Élelmiszert-tudományi és Technológiai Egyesület (MÉTE) szervezi.

A jelentkezéshez szükséges tudnivalók a mellékelt felhívásban megtalálhatók, a szükséges formanyomtatványokat mellékeljük (jelentkezési lapegyoldalas formai követelményeknégyoldalas formai követelmények). Fontos kiegészítő információ, hogy a konferencián a jelenleg hallgatói státusszal rendelkező hallgatók mellett az elmúlt egy évben alap vagy mesterképzésben végzettek is részt vehetnek.

 

Legfontosabb információk:

A rendezvény honlapja: https://konferencia.unideb.hu/hu/kapcsolat-xxv-mete-orszagos-tudomanyos-diakkori-konferencia

DE információs email cím: mete24@agr.unideb.hu

BME információs email címek: jaksics.edina@vbk.bme.hu, (tomoskozi.sandor@vbk.bme.hu)

Jelentkezési lap és egyoldalas összefoglaló beküldési határideje: 2024. március 1.

Négyoldalas összefoglaló beküldési határideje: 2024. április 15.

 

FONTOS BME kiegészítő információk:

  • Mint látható, a rendezvény a részvevő hallgatók és kísérő tanárok számára részvételi díjas és természetesen utazási költségek is felmerülnek. Mindent szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy a költségeket, vagy legalábbis annak jelentős részét a Varga József Alapítvány, más alapítványok, az egyetemi és kari TDK Bizottságok, és saját források segítségével előteremtsük. Annak érdekében, hogy a várható létszámot és költségeket kalkulálni tudjuk, kérjük a BME jelentkezőktől, hogy a részvétel szándékát minden hallgató jelezze felénk 2024. február 21. szerdáig. Ennek legegyszerűbb módja, hogy a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve küldjék meg a jaksics.edina@vbk.bme.hu email címre.
  • Az intézmények közötti koordináció megkönnyítése érdekében kérjük, hogy az egy és a négy oldalas összefoglalókat is a megadott határidőig küldjék el a BME szervezők számára is a jaksics.edina@vbk.bme.hu email címre
  • Minden kapcsolódó kérdésben a fent megadott BME címeken elérhetők vagyunk, szívesen segítünk.

 

Ez a TDK kiváló lehetőség a szűkebb vagy tágabb körben élelmiszertudománnyal foglalkozó hallgatók számára az országos szereplésre, megmérettetésre és ismerkedésre. Várunk mindenkit és bátorítunk is egyben a jelentkezésre.

 

Üdvözlettel a BME szervezők nevében:

Jaksics Edina és Tömösközi Sándor

 

 

———-

FELHÍVÁS

a MÉTE XXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre

2024. május 15.

 

Tisztelt Címzett!

 

A Debreceni Egyetem (DE) Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Magyar Élelmiszert-tudományi és Technológiai Egyesület (MÉTE) 2024. május 15-re meghirdeti a MÉTE XXV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát.

Az országos konferencia célja, hogy a kiváló BSc/BA illetve MSc/MA hallgatók tudományos kutatási és fejlesztési eredményeinek bemutató és értékelő fóruma legyen, ezáltal ösztönözve ezen nemes hallgatói tevékenységet és versenyt.

Általános részvételi feltételek

  • A konferencián az alap- vagy mesterképzésében résztvevő hallgatók szerepelhetnek.
  • A konferenciára jelentkezés elektronikus úton (e-mail cím: mete24@agr.unideb.hu ) a kitöltött jelentkezési lap (mellékelve) és a kutatási-fejlesztési tevékenységet bemutató egy oldalas összefoglaló beküldésével 2024. március 1-ig (formai követelmények mellékelve)
  • A legfeljebb 4 oldalas tartalmi kivonat elkészítése elektronikus formában (e-mail cím: mete24@agr.unideb.hu ) való benyújtási határideje 2024. április 15. (formai követelmények mellékelve)
  • részvételi díj összege: 17.500,- Ft/előadó hallgató (bruttó) illetve 10.000,- Ft/résztvevő (bruttó) amely a Konferencia kiadványt és az étkezést is tartalmazza. A részvételi díjat átutalással 2024. április 15-ig, a jelentkezési lapon feltüntetett adatok alapján az általunk megküldött számla ellenében kérjük kiegyenlíteni.

Tervezett szekciók

A jelentkezéseket a következő szekciókba várjuk:

1) Élelmiszeranalitika

2) Élelmiszertechnológia és -műveletek

3) Mikrobiológia, élelmiszerbiztonság és minőségirányítás

4) Élelmiszerbiotechnológia

5) Műszaki, informatika és méréstechnika

6) Táplálkozástudomány

7) Élelmiszergazdaságtan és marketing

 

További információ a folyamatosan frissülő konferencia.unideb.hu/metetdk2024 honlapon.

 

Kérdések esetén kérjük keressenek a mete24@agr.unideb.hu címen.

 

Debrecen, 2024. február 2.

 

Dr. Stündl László

DE MÉK dékán

a szervezőbizottság elnöke

s.k.